30 December 2012

My Simple Resepi hehe ^__^


As salam hai u olls...macam mana perasaan nak sambut New Year...hope u olls dah bersedia nak tempuhi liku-liku kehidupan pada 2013..n ina doa kan semoga tahun baru nii kita ada banyak perubahan n banyak Positif..InsyaAllah Amin3...(khas untuk diri ina sama..:)..

ok now entry ina kali nii lain dari yang lain..entry ni megisahkan Resepi Smple ina tapi memang sedap (sedap bagi ina le...hehe)...aclly resepi ni ada orang panggil Sagu Gula Merah n ada Puteri Mandi..ayat Puteri Mandi tuu kakak ipar ina yang bubuh..cz time dia mangdung dia teringin sangat-sangat nak makan kuih nii dia tanya ibu ina..pasai kuih nii laa kuih Puteri Mandi..puas tau ibu ina cari semata-mata nak penuhi permintaan menantu dia yang comey tuu ;)..n last kakak ipar ina tanya ina tau tak..eemm tanya ina!!! lagi laa ina tak tau...bukan setakat tak tau tapi tak penah makan hihihihi..hadoiii pening jugak laa kami dok pikiq nak cari mana kuih tuu cari dekat mak cik-mak cik yang juai kuih pagi-pagi tu tak dak pun..eemm..n last baru-baru nii adik ina ajak buat kuih tu laa (kuih Puteri mandi)..Ya Allah..Puteri Mandi lagi.!!!.hehe...adik ina kata, kak dok diam-diam biar dia buat..n dia buat serius tak sampai sejam pun..buat kuih tu..memang simple tapi rasa sedap bila makan sejuk-sejuk yang baru keluar dari peti ais ^__^..adik ina kata dia ambik resepi ni dari mak mentua along ina..frst time dia makan..dia tambah sampai 4x wow!! engko melantak ke makan hehe..tapi memang sedap u olls......nak tengok rupa paras Puteri Mandi ina tuu....jap ekk..









taraaa......sedap n simple itu yang ina suka..cz dapur tak berselerak hehe..bahan-bahan
dia cuma 3 bahan jee....Sagu, Gula Merah n Susu Cair...u olls try laa tak rugi..hehe

ok laa selamat mencuba....^__^
LOVE
Eina Fazlina
019 4060742



2 comments:

  1. hai eina...uummm...menyelerakan...^^terliur tgk...hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...